Uskoro gradnja najmodernije fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimce

Bez autora
Feb 17 2011

Francuska kompanija ATM Pet Food zajedno sa domaćom firmom Perfect Product, u Hrtkovcima u opštini Ruma, gradi veliku i u celom regionu tehnološki najmoderniju fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce. Ova fabrika je nova grinfild investicija, vredna oko 10 miliona evra i biće završena za godinu dana. ATM Pet Food je renomirani francuski proizvođač brendova suve hrane za pse i mačke sa godišnjom proizvodnjom od 160.000 tona. Izgradnjom gotovo identične fabrike u Hrtkovcima, kao one u Francuskoj, investitori će, u prvoj fazi, zaposliti 60 radnika i proizvoditi godišnje 36.000 tona u Srbiji. Sa rastom tržišta i izvoza, investitori planiraju da se proizvodnja poveća na 100.000 tona hrane za kućne ljubimce godišnje i da se zaposli više od 100 radnika.

Uskoro počinje gradnja najmodernije fabrike za proizvodnju hrane za kućne ljubimceFrancuska kompanija ATM Pet Food zajedno sa domaćom firmom Perfect Product, u Hrtkovcima u opštini Ruma, gradi veliku i u celom regionu tehnološki najmoderniju fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

Ova fabrika je nova grinfild investicija, vredna oko 10 miliona evra i biće završena za godinu dana.

ATM Pet Food je renomirani francuski proizvođač brendova suve hrane za pse i mačke sa godišnjom proizvodnjom od 160.000 tona. Izgradnjom gotovo identične fabrike u Hrtkovcima, kao one u Francuskoj, investitori će, u prvoj fazi, zaposliti 60 radnika i proizvoditi godišnje 36.000 tona u Srbiji. Sa rastom tržišta i izvoza, investitori planiraju da se proizvodnja poveća na 100.000 tona hrane za kućne ljubimce godišnje i da se zaposli više od 100 radnika.

Uz zapošljavanje radnika iz opštine Ruma, kad počne da radi, fabrika će otkupljivati i domaće poljoprivredne proizvode koji služe kao sirovina u proizvodnji hrane za kućne ljubimce, kao što su kukuruz, pšenica, soja i raž.

Fabrika u Hrtkovcima će raditi sa najsavremenijom francuskom tehnologijom, pa će više od 90 posto proizvodnje biti namenjeno izvozu u države članice CEFTA. U okviru zajedničke francusko-srpske fabrike biće sagrađen i regionalni distributivni centar, koji će uskoro početi da radi.

Francuska kompanija ATM Pet Food izrazila je nameru da investira u izgradnju još jedne nove fabrike, vredne do pet miliona evra, koja bi proizvodila mesno brašno koje je sirovina za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Hrtkovcima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik